Καλώς τους

Καλώς τους!!!Κοπιάστε...



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το θερμοκήπιο έχει γεμίσει με κύπελλα γεμάτα σπόρους.Μέχρι στιγμής έχουν σκάσει μύτη οι ντομάτες(Κρήτης, Μαντουδίου, πομοντόρο,κ.τ.λ.), το αγγουράκι Μοναστηρίου(ευγενική χορηγία της φίλης μου Έλενας....ευλογημένοι σπόροι από το Μοναστήρι στην Λίμνη Ευβοίας),χειμωνιάτικο πεπόνι, ο βασιλικός, τα μαρουλάκια, τα μπροκολάκια, τα κολοκυθάκια και τώρα σιγά σιγά αρχίζουν να φαίνονται οι πιπερίτσες.Έχω κατενθουσιαστεί!Είναι εκπληκτικό να βλέπεις το μικρό δαχτυλιδάκι να ξεδιπλώνεται και να ψηλώνει, να σχηματίζονται τα πρώτα δύο φυλλαράκια.Έχω ξετρελλαθεί.
Έχω βάλει τόσα και βγήκανε όλα.Η φύση έχει τον τρόπο της να σε ανταμείβει για τον κόπο σου.Αρκεί να την σέβεσαι και να την προσέχεις.Έχω βάλει σπόρους που μου έστειλε η φίλη μου η Έλενα, κρατημένοι από την περσινή παραγωγή της και βιολογικούς σπόρους από ποικιλίες και όχι υβρίδια.Ο σκοπός είναι να απολαύσουμε την καλλιέργεια των λαχανικών μας.Αντιστεκόμαστε στο γρήγορο και επικίνδυνο τρόπο εξασφάλισης της τροφής μας.Σημασία δεν έχει να γεμίσουμε το στομάχι μας με ό,τιδήποτε, αλλά να προστατεύσουμε την υγεία μας και την ψυχή μας.Γιατί είμαστε ό,τι τρώμε και ό,τι καταναλώνουμε.
Προτείνω την αυτάρκεια στην τροφή και την ενέργεια, εμπνευσμένη από άλλους που ξεκίνησαν πριν από μένα, χρόνια τώρα και παλεύουν για αυτό.

2 σχόλια:

  1. Μεγειά το καινούριο σου blog φιλενάδα σε περιμένω να έρθεις σπίτι μου να σε φιλέψω μαρούλια απ το μποστάνι μου να κάνεις σαλάτα.
    Φιλια
    Η φίλη σου 'Ελενα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ φιλενάδα,να'σαι καλά.Θα έρθω σίγουρα...για τα μαρούλια δηλαδή...χεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή