Καλώς τους

Καλώς τους!!!Κοπιάστε...



Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑΣ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ.
  • 1 Φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • ελάχιστο αλάτι
  • βανίλια
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπαίν - μαρί(βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και μέσα σε αυτήν μία μικρότερη και μέσα στην μικρή την κουβερτούρα και όλα μαζί στο μάτι της κουζίνας) ή σε ένα πιάτο βαθύ και για 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων(είμαι εναντίον τους αλλά για όσους χρησιμοποιούν)να λιώσει
  2. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από την σοκολάτα και ανακατεύετε με το μίξερ 
  3. Προσθέτε την σοκολάτα και ανακατεύετε με το μίξερ καλά
  4. Βάζετε στο τάπερ ή το μεταλλικό κουτί το μείγμα
  5. Το βάζετε στην κατάψυξη ψηλά
  6. Όταν παγώσει στις άκρες(περίπου 2 δάχτυλα) και έχει γίνει κάπως πηχτό το μείγμα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χύνουμε σε παγωμένο μπώλ
  7. Το χτυπάμε με το μίξερ γρήγορα για να αφρατέψει
  8. Το βάζουμε πίσω στο δοχείο αμέσως για να μη λιώσει και κάνει κρυστάλλους
Ø  ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
Ø  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5-10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
Ø  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

2 σχόλια:

  1. Πας να μας παχυνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μου μιλάς για παγωτό...
    Μπρρρρρ..... 0 βαθμούς είχαμε σήμερα το πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή