Καλώς τους

Καλώς τους!!!Κοπιάστε...



Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΑΚΙ ΜΟΥ


Λατρεύω τις φράουλες!Ήταν από τα πρώτα φυτά, που βάλαμε στον κήπο και ενώ ξεκινήσαμε με δύο -τρεις ριζούλες τώρα έχουμε καμμιά εκατοσταριά.Οι φράουλες πολλαπλασιάζονται με στολόνες ,πετάνε δηλαδή ένα κοτσανάκι(στολόνας) και αυτό όταν ακουμπάει στο χώμα κάνει ρίζα και δημιουργείται νέο φυτό,κόβεις την επαφή με το παλιό(τη μαμά) και έχεις δύο ρίζες φράουλας...τόσο απλά!

Πολλαπλασιασμός φράουλας
Οι πρώτες ρίζες αγοράστηκαν από βιολογικό φυτώριο και είναι πολύφορες,δεν κάνουν φράουλες μόνο την άνοιξη αλλά όλο το χρόνο,σταματάνε λίγο γύρω στον Δεκέμβρη με Γενάρη.Οι φράουλες θέλουν πολύ νερό ....πότισμα, αλλά πέρα από αυτό δεν χρειάζονται λίπασμα ή φυτοφάρμακα και την άνοιξη θέλουν ένα γερό καθάρισμα από τα ξερά φύλλα,που έχουν στη βάση και έχουν ανάγκη από αραίωμα και ανανέωση για να συνεχίσουν να δίνουν πολλές και υπέροχες φράουλες.Από ότι βλέπετε και στις φωτογραφίες εξαιτίας του ποτίσματος θέλουν και ξεχορτιάριασμα οι άτιμες...
Μην πετάτε αυτές που βγάζετε ...δώστε αλλού που δεν έχουν ..εμείς χαρίσαμε φυτά στο χωριό...σε όποιον ήθελε και ακόμα χαρίζουμε. 
Τώρα που δρόσισε ο καιρός εδώ που είμαστε έχουν πιο πλούσια παραγωγή από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού,χωρίς να έχουν βέβαια σταματήσει καθόλου.Οι φράουλες βγάζουν αυτό το χαριτωμένο άσπρο λουλουδάκι, που σας δείχνω στη φωτό αριστερά κάτω και αυτό στο κέντρο του δένει τον καρπό, στην αρχή είναι χρυσοπράσινο και σιγά σιγά μεγαλώνει και κοκκινίζει,,,με τον ήλιο(για αυτό βάλτε τες σε ηλιόλουστη θέση) και γίνεται η φράουλα,που βλέπετε στη φωτό δεξιά κάτω
Λουλούδι και σχηματισμός καρπού
Ώριμος καρπός
Αν δεν έχω χρόνο να φτιάξω κάτι με αυτές τις φυλάω στην κατάψυξη και φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα,όποτε θέλω.
Σύντομα θα σας έχω και τη συνταγή μου για μαρμελάδα φράουλα,που φτιάχνω χρόνια,τις αγόραζα από τη λαϊκή παλιά αλλά βρίσκεις και στα βιολογικά καταστήματα σήμερα και στο σούπερ...δοκιμάστε την.Άμα την έχεις στα βαζάκια έτοιμη εκτός από το να αλείψεις το ψωμάκι σου μπορείς να τη βάλεις σε τάρτα, στο τζίζ κέικ, σε ρολό παντεσπάνι...μμμμμ.....Ετοιμάζω βήμα-βήμα με φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου