Καλώς τους

Καλώς τους!!!Κοπιάστε...



Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012


   Η κυδωνίτσα μου είναι ακόμα μικρή και δεν έχει ακόμα κανένα φρούτο απάνω, μόνο δείχνει όμορφη και ζωηρή, δίνοντας υποσχέσεις για μελλοντικά κυδώνια.Όμως άμα έχεις καλούς φίλους βρίσκεσαι με καταπληκτικά κυδώνια, που ζητάνε να αξιοποιηθούν.Αποφάσισα να ξεκινήσω με γλυκό του κουταλιού αλλά μπήκα και στον πειρασμό να φτιάξω ένα λικεράκι.Να μην επαναλαμβάνομαι ....λατρεύω τα λικέρ.
Πάμε λοιπόν για το γλυκάκι πρώτα.

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Υλικά:

ü    1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα)
ü    1 κιλό ζάχαρη
ü    1 και μισό ποτήρι νερό
ü    χυμό από μισό λεμόνι
ü    1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
ü    100 γρ. αμύγδαλα άσπρα καθαρισμένα δηλαδή κομμένα στη μέση ή ολόκληρα (σύμφωνα με το γούστο σας)

Παρασκευή:

1.    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια μας.
Views: 60
Rating: 0/5
Total votes: 0
Downloads: 30
Added: 30.11.10
3264x2448 (1.1 MB)

2.   Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια…μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το εργαλείο με το οποίο κόβουμε πατάτες για τηγάνι.
3.    Ρίχνουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τα κυδώνια και τη ζάχαρη.
4.   Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, που θα προσθέσει υπέροχο άρωμα.Εγώ τη βάζω σε εκείνο το μαραφετάκι(δεν ξέρω το όνομά του…να πω την αλήθεια)που τοποθετώ βότανα για να φτιάξω αφέψημα.
5.    Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό.Όσο περισσότερο βράσει τόσο θα σκουρύνει το χρωματάκι του και χωρίς να μας πιάσει πανικός διότι δεν θέλουμε να σκουρύνει, δεν έγινε και τίποτα αν πάρει πιο βαθύ χρώμα.Είμαι σίγουρη ότι θα φαγωθεί το ίδιο ευχάριστα, άλλωστε θα είναι από τα χεράκια μας και αυτό μετράει πιο πολύ από την τελειότητα.
6.   Το γλυκό έχει δέσει όταν χύσουμε σε ένα πιατάκι ένα κουταλάκι σιρόπι και με το ίδιο κουταλάκι χαράξουμε ένα μονοπάτι και δεν ενώσει αλλά μείνει ανοιχτό. Να μην είναι και πηχτό το σιρόπι, να ρέει στο κουτάλι και να κάνει κομπάκια στο τέλος.
7.   Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε παντού όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα.
8.   Αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά, τα ακουμπάω σε μία πετσέτα πάνω στη σχάρα, ανάποδα.
Γυαλί εικόνες clip art Jar

9.    Με πολλή προσοχή και μία βαθιά κουτάλα γεμίζουμε τα βαζάκια μας, εγώ τα γεμίζω όταν είναι ακόμα ζεστό το γλυκό.΄Ελέγχω να μην έχει σιρόπια στο λαιμό του βάζου και μετά δεν ανοίγει με τίποτα.
10.   Τοποθετώ τα βάζα ανάποδα να κρυώσουν και τα φυλάω σε δροσερό και σκοτεινό σημείο, στο βάθος ενός ντουλαπιού αλλά μακριά από εστίες θερμότητος.

Καλοφάγωτο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου