Ένα ωραιότατο ζουμερό γλυκάκι, για να αξιοποιήσουμε τα μηλαράκια, που αυτή την εποχή μαζεύουμε από τα δεντράκια μας ή βρίσκουμε στην αγορά.
ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΛΑΔΙ
- 1 φλυντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ,5 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλυντζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 2 φλυντζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κουταλάκια τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 3-4 μήλα μεγάλα κομμένα σε μικρά κυβάκια πασπαλισμένα με μπόλικη κανελίτσα(1 κουταλιά της σούπας τουλάχιστον)
Παρασκευή:
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, αυγά) με τη ζάχαρη με ένα σύρμα, ακόμα και με το κουτάλι ή το μίξερ.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, χωρίς τα μήλα και ανακατεύουμε ξανά(το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες).
- Στο τέλος ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι περίπου 30εκ., λαδωμένο και αλευρωμένο ή σε φόρμα του κέικ (αυτή τη στρογγυλή με την τρύπα στη μέση).
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα, ανάλογα τον φούρνο,δοκιμάζουμε να βυθίσουμε ένα μαχαίρι μέχρι να βγεί στεγνό.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.(προαιρετικό.)
η συνταγή είναι από τον ιστότοπο www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου