ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟΥ
Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα μήλα (ζυγισμένα μετά τον καθαρισμό)
700 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
Χυμός από μισό λεμόνι
Παρασκευή:
1) Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδια και κουκούτσια
2) Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που θα βράσουμε την μαρμελάδα
3) Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη
4) Βάζουμε τη κατσαρόλα στο ψυγείο να μείνει όλο το βράδυ, σκεπασμένη
5) Την επόμενη μέρα θα έχουν βγεί υγρά και θα έχουν μαλακώσει κάπως τα μήλα
6) Περνάμε από το μπλέντερ(το μούλτι)τα μήλα μαζί με το ζουμί να γίνουν πολτός…μη το παρακάνετε και βγει σκέτο νερό…αφήστε και κανένα κομματάκι…γίνεται πιο ενδιαφέρον!
7) Ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα μαζί με την κανέλλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά…προσέχουμε γιατί πιτσιλάει η άτιμη…και ανακατεύουμε συνεχώς να μη κολλήσει.
8) Εναλλακτικά βράζουμε λίγο τα μήλα με το υγρό να μαλακώσουν και λιώνουμε με ραβδομπλέντερ ή μίξερ χειρός ή τα βάζουμε στο μπλέντερ και μετά πάλι στην κατσαρόλα να συνεχίσουμε το βράσιμο
9) Όταν έχει δέσει ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε λίγο ακόμα να δέσει πάλι, γύρω στα 5 λεπτά.
10) Έχει δέσει όταν είναι χυλός που δεν κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας αλλά δεν είναι και κόλλα….όταν το ρίχνεις από το κουτάλι είναι ρευστό…κυλάει…
11) Αποσύρουμε από τη φωτιά και όπως είναι η μαρμελάδα καυτή
12) Γεμίζουμε με τα βάζα με την κουτάλα, που έχουν αποστειρωθεί στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.
13) Βιδώνουμε το καπάκι σφιχτά και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα
14) Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς
15) Όταν ανοίξουμε τα βάζα τα διατηρούμε στο ψυγείο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
- Η συνταγή αυτή είναι από τον ιστότοπο της μπέτυ,που έχει και καταπληκτικές και κατατοπιστικές φωτογραφίες...να πάτε καμία βόλτα και από εκεί....κρύβει θησαυρούς....
- http://bettyscuisine.blogspot.gr/2011/11/blog-post_10.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου