ΥΛΙΚΑ:
- 1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ.
- 1 Φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- ελάχιστο αλάτι
- βανίλια
- 400γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπαίν - μαρί(βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και μέσα σε αυτήν μία μικρότερη και μέσα στην μικρή την κουβερτούρα και όλα μαζί στο μάτι της κουζίνας) ή σε ένα πιάτο βαθύ και για 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων(είμαι εναντίον τους αλλά για όσους χρησιμοποιούν)να λιώσει
- Αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από την σοκολάτα και ανακατεύετε με το μίξερ
- Προσθέτε την σοκολάτα και ανακατεύετε με το μίξερ καλά
- Βάζετε στο τάπερ ή το μεταλλικό κουτί το μείγμα
- Το βάζετε στην κατάψυξη ψηλά
- Όταν παγώσει στις άκρες(περίπου 2 δάχτυλα) και έχει γίνει κάπως πηχτό το μείγμα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χύνουμε σε παγωμένο μπώλ
- Το χτυπάμε με το μίξερ γρήγορα για να αφρατέψει
- Το βάζουμε πίσω στο δοχείο αμέσως για να μη λιώσει και κάνει κρυστάλλους
Ø ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
Ø ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5-10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
Ø ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
Πας να μας παχυνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη μου μιλάς για παγωτό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπρρρρρ..... 0 βαθμούς είχαμε σήμερα το πρωί...