ΥΛΙΚΑ:
- 1 Νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 Νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 Νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 Κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- 1 Κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ½ Ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- Λίγο λιγότερο από 1 κιλό αλεύρι(περίπου τα 3/4)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας.
- Λαδώνουμε τα ταψιά μας.
- Βάζουμε σε μία λεκανίτσα τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη όχι σφιχτή(να ξεκολλάει από το μπώλ και να πλάθετε
- Ζυμώνουμε με τα χεράκια μας τα κουλουράκια και τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στα ταψιά μας(λεπτό κορδόνι, δεν φουσκώνουν πολύ)
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσαμάκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς(εγώ το βάζω στον αέρα) για περίπου μισή ώρα(20-25 λεπτά)να ροδίσουν και να ψηθούν.Εγώ τα προτιμώ τραγανά αλλά αυτά είναι γούστα.
Αυτά τα παραδοσιακά κουλουράκια μη περιμένετε το Πάσχα να τα φτιάξετε,τρώγονται όλες τις εποχές.Στο σπίτι μου γίνονται ανάρπαστα.Εμένα με ενθουσιάζει εκτός από τη γεύση τους και το γεγονός ότι γίνονται γρήγορα και εύκολα.Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία και με το πορτοκάλι αλλα η αδυναμία μου είναι τα μουστοκούλουρα!Πάντως θα τα δοκιμάσω!Σε εμπιστεύομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα