Πριν από μέρες πήγα στην Οικογιορτή, που έγινε στην Κυψέλη, στην υπο κατάληψη αγορά.Ήταν μαζεμένοι λίγοι άνθρωποι με ένα όραμα στις καρδιές τους και γεμάτοι διάθεση να το συζητήσουν, να τον κοινωνήσουν.Βρήκα μία ζεστή ατμόσφαιρα,παρόλη την ψύχρα του καιρού και πέρασα υπέροχα.Παρακολούθησα τα εργαστήρια παραγωγής ψωμιού από τον Αλέξανδρο και τον Βασίλη(ελπίζω να θυμάμαι καλά τα ονόματά τους)που μας έδειξαν(και είμασταν πολλοί αυτοί που σταθήκαμε όρθιοι να ρουφήξουμε τις οδηγίες και τις συμβουλές τους)πώς να φτιάχνουμε προζύμι και ζυμωτό ψωμί αλλά και άζυμο ψωμί.Μοίρασαν και ανάπιασμα και την συνταγή που ακολουθούν.Μας προέτρεψαν να ζυμώνουμε μόνοι μας το ψωμί μας, όπως κάνουν και αυτοί στα σπίτια τους.Δεν ήταν chef, απλοί άνθρωποι,που δεν θέλουν να τρώνε βελτιωτικά, διογκωτικά και ό,τι άλλο.Συμφωνώ απόλυτα.
Παρακολούθησα και μία συμπαθέστατη κοπελίτσα, σπουδαγμένη ,να μας λέει με απλά λόγια πώς να διαχειριστούμε τα δώρα της φύσης για να φτιάξουμε ιάματα για να αντιμετωπίσουμε τις αρρώστιες αλλά και για την ομορφιά και την περιποίηση.Βάμμα, αφέψημα, έκχυμα και κεραλοιφή ξεκαθάρισαν μέσα στο μυαλό μου και κατάλαβα ότι άμα έχεις διάθεση όλα γίνονται .....τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο ώστε να είναι ακατόρθωτο.
Παρακολούθησα και μία συμπαθέστατη κοπελίτσα, σπουδαγμένη ,να μας λέει με απλά λόγια πώς να διαχειριστούμε τα δώρα της φύσης για να φτιάξουμε ιάματα για να αντιμετωπίσουμε τις αρρώστιες αλλά και για την ομορφιά και την περιποίηση.Βάμμα, αφέψημα, έκχυμα και κεραλοιφή ξεκαθάρισαν μέσα στο μυαλό μου και κατάλαβα ότι άμα έχεις διάθεση όλα γίνονται .....τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο ώστε να είναι ακατόρθωτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου